Amerikansk eksport af hvede får luft under vingerne
Flere faktorer leverer brændstof til den stigende amerikanske eksport af hvede.

Den amerikanske eksport af hvede er ved at komme op i fart, viser nye tal fra USDA, og det giver lige nu støtte til priserne.

Som bekendt har Rusland forceret hvedeeksporten de seneste uger, og ifølge Bloomberg ligger  eksporten lige nu 48 procent højere på samme tidspunkt sidste år. Af samme grund er det russiske efterårseventyr ved at ebbe ud, og ligger ikke længere som en tåge over hvedemarkedet, vurderer Jyske Market.

Samtidig med den vigende russiske offensiv giver også skyhøje australske hvedepriser samt en lavere dollar også brændstof til at USA kan øge eksporten af hvede.

Også amerikanske sojabønn og majs har gode eksporttal, og alle tre afgrøder steg i gårdagens marked - sojabønner mest med 2,44 procent til 198,25 danske kr. pr. hkg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.