Amerikansk høst tyder på rekordhøst
Majs- og sojahøsten i USA tegner til at slå rekorder efter at have været i stærk fremgang.

Det britiske nyhedsbureau Reuters foretog en rundspørge, hvor forventningen til majshøsten lå til, at 60 procent af høsten ville være i hus samt 81 procent af sojahøsten.

Den ugentlige Crop Progress report overraskede dog ved at opjustere majshøsten til 65 procent, melder Jyske Markets.

Fem års gennemsnittet ligger på 73 procent, og det kan derfor forventes, at høsten er på niveau med gennemsnittet i næste uge, hvis tempoet fortsætter.

Sojahøsten overraskede også. Rapporten viste, at 83 procent af sojahøsten var i hus.  Det er nøjagtigt på niveau med fem års gennemsnittet. 

Derved nærmer den amerikanske høst sig sin ende, og meget tyder på, at den rekordstore høst ender med at komme i hus, uden yderligere kvaler. 

Der kan være udsigter til, at det store høstfremskridt har fået gassen til at gå en smule af prisballonen efter en oktober måned, der bød på den største månedlige prisstigning i soja siden 1976. Både europæisk og amerikansk majs faldt en smule. 

Emneord markedsorientering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.