Amerikansk majs- og sojahøst overrasker markedsanalytikere
Jyske Markets noterer, at USDA i Wasde-rapporten for september har højere udbytter for soja- og majsproduktionen i USA, end markedet har forventet.

De samlede, amerikanske udbytter i sojaen og majsen er større, end markedet har forventet. Det beretter Jyske Markets, efter det amerikanske landbrugsministerium, USDA, tirsdag offentliggjorde den globalt, toneangivende afgrøderapport Wasde.

Majs- og sojapriserne dykkede derfor begge med flere procent på Chicago-børsen.

"Det amerikanske marked er i aften presset af de højere end ventede udbytter af majs og soja i USA, som dog til en vis grad modsvares af mindre startlagre i USA," skriver Jyske Markets, der dog mener, at denne rapport ikke har stor betydning for afgrødepriserne.

Sidste måneds Wasde-rapport førte til kritik fra mange analytikere, der mente, at USDA satte udbytterne for højt. Denne gang er kritikken mod USDA begrænset, noterer Jyske Markets.

"Og set i bagklogskabens klare lys fik USDA jo i sidste måned ret i, at udbytterne ser ud til at ville kravle i vejret," skriver Jyske Markets.

For hveden er rapporten neutral, vurderer Jyske Markets. Russisk produktion hæves som forventet markant fra senest 77,5 mio. tons til nu 81 mio. tons. Australiens sænkes med kun en mio. ton til 22,5 mio., og Canadas produktion holdes uændret. Jyske Markets vurderer dog, at estimaterne for Australien og Canada er for konservative. Estimatet for EU sænkes med en lille mio. ton.

"Sammen med lavere indgangslagre holdes forsyningsbalancen stort set uændret, og vi ser handel omkring uændret på Matif og i Chicago," skriver Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.