Analysebureau: Tyrkiet sortlister hvede fra USA og Tyskland
Farcen om Tyrkiets importrestriktioner af hvede fra visse nationer har tilsyneladende udviklet sig

I sidste uge fortalte vi, at Tyrkiet havde pålagt en kæmpe importafgift på 130 procent på hvede fra Rusland. Handlingen var angiveligt en udløber af, at Tyrkiet nedskød et russisk kampfly i 2015, hvorefter Rusland lukkede for import af en række frugter og grøntsager fra Tyrkiet.

Nu har farcen om Tyrkiets importrestriktioner af hvede fra visse nationer udviklet sig, ifølge rygtebørsen, som Jyske Markets bringer til torvs med analysebureauet AgRessource som kilde. 

Det lader nemlig til at forholdet på hvedefronten er ved at bløde op mellem Rusland og Tyrkiet.

I stedet begrænser Tyrkiet nu yderligt mulighederne for import, for ifølge AgRessource er både Tyskland, USA og Rumænien røget på den sorte liste over lande, der ikke kan indkøbes hvede fra. Alt sammen sandsynligvis affødt af den voksende diplomatiske krise i Tyrkiets forhold til en række lande.

Russisk hvede pålagt kæmpe importafgift af naboerMark Fredag 17. marts 2017 · 09:45

Hvedepris er retningsløs 

Hvad angår hvedepriserne blev Matif-møllehvede i går handlet til underkanten af 170 euro pr. ton (126,5 danske kroner pr. hkg), og niveauet er tilbage til udgangspunktet ved årsskiftet. Markedet fortsætter dermed sin retningsløse tendens.

Vejrudsigterne for USA lover fortsat pæne mængder nedbør de kommende uger, og tørkefrygten er efterhånden begrænset. For Europa og Sortehavsregionen er der stadig intet faretruende vejrmarked i horisonten, skriver Jyske Markets i den aktuelle afgrøderapport.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.