Analytiker: Rapsprisen vil fortsætte med at stige

Der er ingen tegn på, at rapsprisen er tæt på at toppe. Alt peger imod fortsat stigende priser, vurderer Palle Jakobsen fra Agrocom.

Rapsprisen har været på himmelflugt her i foråret, og har været oppe på 400 kroner ab gård i Danmark for høst 2021 - mens børsen i Paris har nærmet sig en pris på 550 kr.

Det får danske landmænd til at kontakte Palle Jacobsen, markedsanalytiker hos Agrocom, fordi de er nervøse for, at markedet pludselig styrter sammmen, og priserne falder til jorden i nær fremtid, fortæller han.

»Mange sidder på kanten af stolen af frygt for, at det hele ramler sammen i morgen, og de går glip af de gyldne priser.«

Det tror han dog slet ikke vil ske, hverken på kort eller lidt længere sigt. Tværtimod.

»Alt taler for fortsat høje priser på vegetabilsk olie og oliefrø. Der er ikke noget, der peger i retning af, at det slutter i morgen - tværtimod.« lød Palle Jakobsens vurdering til det nye nummer af fagmagasinet MARK kort før redaktionens slutning 20. maj.

Læs mere om udviklingen på rapsmarkedet, og baggrunden for hvorfor Palle Jakobsen mener, at rapsprisen fortsat vil stige, i magasinet MARK, der udkom tirsdag den 1. juni.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.