Andelsbevægelse stiftet på Langeland
Langelændere har sat gang i en andelsbevægelse med planer om blandt andet CO2-neutral dyrkning af madvarer.

Ny lokal andelsbevægelse på Langeland har tanker om fødevarefællesskaber, en slags landbrugsskole på Kragholmgård, CO2-neutral dyrkning af fødevarer og bæredygtig bosætning. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Det kan blive rigtig godt for Langeland, måske kan det blive en fremtidig model for udkantsdanmark, der kan skabe arbejdspladser og tiltrækningskraft," siger Agnete Fog, der er med i gruppen, til Landbrugsavisen.dk.

Godt 20 mennesker har arbejdet på projektet, og gruppen har allerede de første aftaler på plads vedrørende jordstykker, der vil indgå i projektet.

Lade brændte på Langeland Onsdag 6. januar 2016 · 07:25

Stifterne håber på fire til 10 dyrkede hektar i første omgang, siger Agnete Fog.

"Vi har nogle langelandske landmænd med i projektet, og vi har også fødevarefællesskaber i København og Svendborg, der vil samarbejde og aftage varer fra os. De har også udvist interesse i at bidrage økonomisk til projektet," fortæller hun til Landbrugsavisen.dk.

Økonomisk vil gruppen også stifte en handelsselskab, hvor forbrugere kan forkøbe CO2-neutrale madvare, og på den måde investere i projektet. Støtteforeningen vil blive stiftet på den kommende stiftende generalforsamling

Faktaboks

Gruppens tanker og idéer fremlægges på et åbent informationsmøde i forbindelse med den stiftende generalforsamling d. 10. februar i Borgerhuset, Rudkøbing. Mødet er åbent for alle interesserede og begynder kl. 19.00.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.