Argentinsk sojahøst truet af nedbør i stride strømme
Lad et vågent øje hvile på vejret i Argentina.

Af Troels Schmidt, analytiker, Agrocura

Imens udviklingen på kornmarkedet er rolig, så viser sojamarkedet igen muskler til stigning. Vejret i Argentina arter sig ikke godt for sojaen, idet regnen vælter ned i de store sojastater Buenos Aires og Santa Fe.

Kortet herunder viser, at Argentina har fået ca. 65 mm over normal nedbør i gennemsnit. I de to store sojastater snakker vi nok nærmere 100-150 mm.

Her i weekenden regnede det igen i Santa Fe, og selv om udsigten de kommende 10 dage virker tør, så er der også meteorologer, som ser mulighed for at regnen vender tilbage inden for en uges tid til de områder, som allerede er ramt.

Vi er tidlig på sæsonen i Argentina, og sojaen burde kunne klare noget regn, men kommer der mere inden for kort tid, er der fare for at årets høst bliver negativ påvirket for alvor.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.