Australien forventer laveste hvedeavl i 11 år
Den australske nedjustering af hvedeavlen bidrog sammen med flere andre faktorer til at både hvede og majs steg lidt i går på begge sider af Atlanten.

Det har længe stået klart, at Australien lander en pauver høst af hvede i indeværende høstår, og prognoserne bliver bare værre og værre.

Nu har fornyet skepsis omkring hvedeproduktionen, i lyset af konditionerne i den sydvestlige del af landet, fået National Australia Bank til at nedjustere deres estimat for denne sæson til 18,1 mio. ton. Holder den prognose vand, vil det være den laveste produktion i 11 år, rapporterer Jyske Markets i en afgrødekommentar.

Netop den australske nedjustering bidrog sammen med flere andre faktorer til at både hvede og majs steg lidt i går på begge sider af Atlanten, Chicago og Matif. Men også stigende råoliepriser og fortsat skepsis omkring størrelsen af den russiske hvedeavl og om de lave russiske priser kan fortsætte tæller på vægtskålen.

Den russiske hvedeeksport ser nemlig her i slutningen af september ud til at være løjet en lille smule af. Det skaber optimisme blandt de øvrige store eksportører om, at de kan begynde at vinde fodfæste.

De russiske varer er ganske vist fortsat de billigste, men i takt med at varerne skal hentes længere inde i landet, må det også forventes at det vil smitte af på konkurrencen. Hertil kommer den fortsatte skepsis om en russisk hvedeproduktion på 71 mio. tons, opsummerer Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.