Avisleder: Randzone-exit er en sejr for demokratiet
Randzonerne var en skamplet og afskaffelsen af dem er en sejr for retssikkerheden og anstændigheden, skriver Morgenavisen Jylland-Posten i dagens leder.

"Det til tider farceagtige forløb om randzonerne har repræsenteret de værste sider af den politiske magtfuldkommenhed og politikernes totale kapitulation over for embedsstanden."

Det skriver Jyllands-Posten i mandagens leder og erklærer samtidig afskaffelsen af randzonerne for en sejr for retssikkerheden og anstændigheden. 

Avisen sender en tak til landmanden Povl Blak Bojer, Thy, som kæmpede imod overmagten og "de fjerne embedsmandskontorer i København," og blev frifundet i en retssag sidste år, for at have dyrket i randzonerne.

Jyllandsposten ser randzonelovene som et udtryk for, hvor langt, der kan være fra Christiansborg til den virkelige verden, især da lovgivningen på grund af mere end 20.000 fejl i randzonekortene, manglende erstatning til landmændene for uofficiel eksproproering af 50.000 hektar jord var ting der var med til at gøre det reelt umuligt at overholde loven.

"Det var en parlamentarisk bundskraber." skriver Jyllands-Posten og henviser især til at skiftende landbrugsminstre ignorede, at de ønskede miljøhensyn havde langt mindre effekt end oprindeligt forventet.

I lederen efterlyser Jyllands-Posten selvransagelse på Slotsholmen også når det kommer til opstillingen af vindmøller.

"Hvordan politikere og embedsmænd kan fare frem med en sådan herremandsmentalitet over for en bestemt, afgrænset befolkningsgruppe må virkelig give stof til eftertanke." 

Slutteligt gælder avisen sig over, at der med den nye regering er kommet en ny holdning til landbruget, også i forhold til overimplementeringen af EU regler, der har haft store konsekvenser for kvaliteten af for eksempel dansk korn.

"Landbrug er til for mennesker; ikke for at politikere og bureaukrater kan profilere sig på dets bekostning," slutter lederen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.