Avler frygter for høsten: Varm og våd vinter giver råd i gulerødderne
Det våde og lune vintervejr fortsætter, og det har konsekvenser for DanRoots gulerødder.

Selvom kalenderen stadig skriver februar, er der hos gartneriet DanRoots ved Bjerringbro lidt syd for Viborg kommet gang i spiringen på gulerodsmarkerne. Det skriver TvMidtvest.

Det er det milde vintervejr med høje temperaturer for årstiden og fraværet af stride frostdage, der har sat ekstraordninært tidligt gang i spiringen i marken hos Danmarks største producent af bl.a. øko-gulerødder. 

Det er tidligere end avler og ejer Klaus Vestergaard, der har 40 vintre med gulerødder bag sig, nogensinde kan huske.

Den meget våde jord vil dog få konsekvenser for årets høst.

"Når det er så vådt, og det er så fugtigt, så kan der godt komme lidt råd i gulerødderne, og vi kan se, at det begynder at udvikle sig nu", siger Klaus Vestergaard til mediet.

Det kan betyde et tab af afgrøder og indtjening, når rodfrugterne skal hives op ad jorden, melder avleren, der derfor forudser en mindre prisstigning på et kilo gulerødder.

Hos DanRoots dyrker man primært gulerødder, men også pastinakker, persillerødder, jordskokker og rødbeder på i alt 2.900 hektar.

Gulerødderne fremstilles både som økologisk og konventionel, mens de øvrige rodfrugter udelukkende fremstilles om økologiske.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.