Bayer: Stop for glyphosat vil øge pesticidforbrug

En sprøjtning med glyphosat kan, hvis midlet forbydes, meget muligt blive til to eller tre sprøjtninger med andre midler.

Der er ikke noget kemikalie, der kan tage direkte over, hvis glyphosat bliver forbudt. Men med en kombination af eksisterende og nye ukrudtsmidler, kan man nå langt med ukrudtsbekæmpelsen alligevel. Der skal altså flere midler til end i dag og måske endda en kombination af kemiske og biologiske midler, og det er ikke nødvendigvis godt for miljøet. Der er nemlig ikke nogen af de midler, man kombinerer, som har en lige så god økologisk profil som glyphosat.

Det påpegede Frank Terhorst, direktør for afgrødestrategier og styring af porteføljen af produkter i Bayers plantebeskyttelsesdivision, da Bayer onsdag holdt internationalt pressemøde.

Også digitale løsninger skal supplere, så man kan genkende ukrudtsarterne bedre i marken og behandle mere specifikt mod løsningerne. Det er altså ikke bare en kombination af sprøjtemidler, men mange forskellige, der skal tage over, hvis glyphosat mister godkendelsen.

”Vi leder selvfølgelig også alt, hvad vi kan, efter nye aktivstoffer, der eventuelt kan erstatte glyphosat”, sagde Frank Terhorst.

Bayer overtog for et års tid siden Monsanto, der producerer glyphosat.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.