Betalt indhold af BASF

Bekæmp spildkorn og græsukrudt i raps

Rapsen vokser i starten meget langsomt, og spildkornet kan let tage over – så det bør bekæmpes tidligt.

Spildkornet ryger bagud af mejetærskeren, og starter spireprocessen med det samme. Derfor vokser spildkornet hurtigere end de rapsfrø man sår, og bør bekæmpes tidligt. Ved at lade det største græsukrudt/spildkorn få 3-4 blade, får man også bekæmpet det sidst fremspirede ukrudt.

Bekæmp allerede ved 1-4 blade

Kerb kan først anvendes, når temperaturen er stabilt lav, og på dette tidspunkt vil rapsen ofte have taget skade af konkurrencen fra spildkornet. Derfor bør bekæmpelsen ske tidligere. Når de største planter har maks. 3-4 blade anvendes Focus Ultra 0,5-0,7 l/ha. + 0,5 l/ha. Dash. (Højeste dosering mod hvede/rug og laveste mod vårbyg)

Andet græsukrudt bekæmpes også med Focus Ultra – og særligt rajgræs er Focus Ultra helt unik til at bekæmpe. Focus Ultra er meget effektiv mod rajgræs og andre græsser: Dosering 0,7-1,5 l/ha. Kvik og hejrearter: Dosering 1,0-2,0 l/ha.*

Stort behov i pløjefri-etableret raps

På grund af den tørre jord er der mange i år, der har valgt at etablere rapsen uden at pløje. Det giver god mening, det sikrer at rapsen bliver sået i den fugtige jord i overfladen. Men pløjefri etablering giver væsentlig større fremspiring af spildkorn og græsser, og herved et stort behov for bekæmpelse af disse.

Der kan nogle steder blive behov for at behandle mod spildkorn to gange, hvor spildkornet spirer så massivt frem, at man skal bekæmpe det første gang på 1-2 blade. Og følge op med en ekstra behandling når det sidste spildkorn er fremspiret.

Da man kun må anvende Focus Ultra én gang pr. sæson, kan den ene behandling laves med Agil. Man skal dog være opmærksom på at Agil´s effekt mod rajgræs er yderst begrænset. Hvorimod Focus Ultra er specialist på rajgræs – og det er primært der, de to produkter differentierer sig.

Sådan kan du se, at det virker

Selv om spildkornet/græsset stadig er grønt i længere tid, er det ikke fordi behandlingen ikke har virket. Focus Ultra virker i vækstpunktet, og sidebladende ser upåvirkede ud.

Focus Ultra giver effektiv bekæmpelse af græs og spildkorn. Hjerteskuddet bliver hurtigt gult, og selv om planterne ser grønne ud – er effekten rigtig god.

Effekten kan ses efter 8-14 dage, hvor hjerteskuddet bliver gulfarvet og slipper fæstet inde i planten. Man kan let trække de ”nyeste” blade op af bladskeden, næsten uden modstand. Den ”porrehvide” del får et mat og brunligt skær. Billedet viser spildkornet der stadig er grønt, men hjerteskuddet er gulnet. Dvs. at væksten er stoppet og planten er bekæmpet effektivt.

*Focus Ultra må anvendes én gang pr. sæson i raps

Der tilsættes altid 0,5 l/ha Dash.

Faktaboks

Focus Ultra er også godkendt til brug i rødsvingel og stivbladet svingel og bekæmper ikke disse arter. Strandsvingel og væselhale bekæmpes heller ikke af Focus Ultra.

Emneord BASF, sponsoreret, spildkorn, græsukrudt, raps

Betalt indhold af BASF

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.