Beskyt småplanterne mod frost - frys dem ned!

Hos Fair Trees i Brædstrup, mellem Skanderborg og Horsens, beskytter man småplanterne imod frosten ved at fryse dem ned.

Om natten sover de fleste - men i øjeblikket er Marianne Bols ikke en af dem. I stedet bruger hun hele natten på at vande en million små juletræer.

Det kolde forår med nattefrost giver besvær for juletræsproducenterne, fordi de små "babytræer" risikerer at få knopudtørring af frosten. Til gengæld kan den selvsamme frost også bruges til at beskytte planterne.

"Vi vander planterne hele natten, så de bliver dækket af is. Det bygger en lille "Iglo" omkring dem, som fungerer beskyttende for træerne - og forebygger knopudtørring," siger Marianne Bols, som driver Bols Forstplanteskole. Hun dyrker små juletræer, som sælges videre til juletræsproducenter. Hos producenterne vokser de så færdige, og bliver solgt som færdige juletræer om cirka otte år.

Ligesom mange andre landmænd, holder hun derfor tæt øje med temperaturen.

"Hvis temperaturen nærmer sig nul, skal vi i gang med det samme, da vandet lige skal løbe i gang. Derefter fortsætter vi til omkring kl. 10 om morgenen, når solen begynder at bide sig fast," siger Marianne Bols.

Derfor har de mange nætters frost resulteret i en del aftentimer i marken - og det vil fortsætte indtil frosten stopper.

"Når man hører om folk, der er ærgelige over nogle døde stedmoderblomster i haven, er det naturligvis en stor skam," siger Marianne Bols.

"Men I det mindste har de ikke brugt hele natten på at vande en million normannsgran," afslutter hun grinende.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.