Big data day: USA-rapporter for afgrøder og lagre kommer i dag
Selv om Trump er på vej ind i det hvide hus er dagens altoverskyggende begivenhed for landbruget udgivelserne fra det amerikanske landbrugsministerium(USDA) i aften.

Af Troels Schmidt, analytiker, Agrocura

Der er masser af interessante data, som markedet kan kaste sig over med offentliggørelse af både den sædvanlige månedlige WASDE-rapport suppleret med den kvartalsvise lagerrapport, og rapporten der giver indikation af de kommende tilplantningsintentioner i USA.

Rapporterne vil være vigtige for korn og sojamarkederne.

Kornet står på nippet til at give væsentlige tekniske købssignaler, og derfor vil rapporterne forventelig give udslaget for, om kornmarkedet bliver ved med at hænge fast, eller om startskuddet til en runde med kortsigtede prisstigninger lyder.

Skulle man give et kvalificeret bud på rapporterne, så vil vi forvente at se opjusteringer af korn og sojaproduktionen igen. Lagrene af soja vil nok overraske til den høje side og næste års hvedearealer falder og sojaarealet stiger pænt, hvorimod majsarealet falder forholdsvis beskedent.

Det, som er langt vanskeligere at vurdere, og langt mere afgørende, er, om forbruget af korn har været så stærkt, som ministeriet har antaget.

Igennem det seneste halve år har USDA opjusteret forbruget i takt med de løbende opjusteringer af produktionen. Der kan teoretisk godt skjule sig en overraskelse i morgen hvis lagrene er højere end forventet pga. mindre forbrug.

Følg med i aften og læs med i morgen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.