Biopesticider afløser konventionel kemi

Biopesticider vil stige og udgøre ti procent af forbruget af planteværnsmidler på verdensplan om tre år, forudser strategisk udviklingskonsulent.

På verdensplan sælges der planteværnsmidler for 85 billioner dollars, mens salget af biologiske planteværnsmidler lige nu tegner sig for godt seks billioner kroner.

Det vil dog ifølge Harry Teicher, strategisk udviklingskonsulent hos Bioscience solutions ændre sig i de kommende år. På Plantekongres 2018 sagde han, at salget af biopesticider om tre år vil udgøre ti procent af den samlede mængde planteværnsmidler, der sælges på verdensplan.

Biopesticider adskiller sig fra konventionelle planteværnsmidler ved, at de er baseret på mikroorganismer og andre levende organismer.

I sit indlæg på plantekongressen fortalte Harry Teicher, at biopesticider kan være lige så effektive som konventionelle planteværnsmidler - hvis de bruges rigtigt.

Foreløbig er de dog tiltænkt en rolle, hvor de bruges sammen med traditionelle planteværnsmidler.

Harry forestiller sig ligeledes, at brugen af biopesticider om ti år vil kunne styres ved at placere udstyr med biopesticider på strategiske steder i markerne - og at forskellige moniteringer i marken kan indrettes og indstilles, så de udløser bekæmpelsen med biopesticiderne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.