Blå blok: Vi tilbageruller sprøjteforbud efter valget

Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance går sammen om at love, at de vil tilbagerulle det, hvis regeringen gør alvor af at forbyde sprøjtning og gødskning på §3-arealer.

Nu er hjælpen på vej til landmændene, der med regeringens udspil om forbud mod gødskning og sprøjtemidler på §3-arealer så ud til at lide massive økonomiske tab.

Sammen med Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance lover Venstre nu, at regeringens bebudede stramninger bliver rullet tilbage, hvis regeringsmagten tipper over til blå blok.

"Jeg er utrolig glad, lettet og stolt på de hårdt pressede landmænds vegne, når jeg i dag kan sige, at det makværk, regeringen ligger op til, bliver fjernet igen såfremt vi vinder valget," siger Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.

Blå blok står sammen

Værditabet af marskjorde som følge af § 3-områderne i det nye grønne Danmarkskort er langt større, end regeringen forventer, har både landmænd og borgerlige politikere påpeget.

Landbrug & Fødevarer frygter konkurser, og at landmænd reelt bliver stavnsbundne til deres gårde uden muligheder for at drive et fornuftigt og effektivt landbrug.

"Jeg håber stadig, regeringen vågner op og ser, at den lovpakke, de har fremlagt slet ikke står mål med virkeligheden. Det er absolut ikke mere rigide regler landbruget har brug for at skabe vækst, arbejdspladser og dynamik i en branche der i forvejen er presset til bristepunktet. Jeg er derfor glad for, at jeg i dag kan love landmændene, at der senest efter valg igen vil være politisk velvilje til at løse udfordringer for landbruget, frem for at skabe dem," siger Anni Matthiesen.

Læs mere i denne uges LandbrugsAvisen. Du kan læse den i aften som e-avis her på hjemmesiden eller når den sendes rundt fredag.

Emneord gødskning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.