BL-advokat: Tag EU-retssag om kvælstof med oprejst pande
Landbrugspakken holder i retten, siger Bæredygtigt Landbrugs advokat.

Enten bliver EU-Kommissionen overbevist over de nærmeste uger - eller også må den danske regering forsvare ophævelsen af de reducerede kvælstofnormer under en eventuel sag for Domstolen.

Sådan siger Bæredygtigt Landbrugs advokat, Hans Sønderby Christensen, i en kommentar til, at Kommissionen har henvendt sig til regeringen om Landbrugspakken.

"Gødningsnormerne i Landbrugspakken holder hele vejen – de er i overensstemmelse med EU-retten. Så enkelt er det," siger advokaten i en pressemeddelelse.

De nye gødningsnormer hviler efter advokatens opfattelse på et sagligt og redeligt fagligt grundlag fra embedsmændenes side.

Han siger, at landmændene efter Landbrugspakkens indførelse fortsat er reguleret på EU's hårdeste niveau. Han mener, at 30 års miljøforbedringer er fastholdt - ligesom han påpeger, at Landbrugspakken gradvist vil indfase yderligere forbedringer frem til 2021.

"Der findes ikke andre medlemsstater med jord og klima som det danske, som har en så håndfast og stram regulering som den danske," siger Hans Sønderby Christensen.

"Jeg sagde allerede inden henvendelsen blev kendt, at selvfølgelig må Kommissionen da reagere, når en række statsfinansierede institutioner og en tidligere minister med flere råber højt om fejl på fejl, men ikke fortæller Kommissionen om alt det gode ved Landbrugspakken eller om, hvad de selv gjorde, da de selv kunne påvirke. Det er nu op til embedsmændene at redegøre for det fulde billede, og det vil de naturligvis gøre overbevisende. Dertil kommer, at de nødvendigvis må komme ind på de håndfaste fejlimplementeringer af især vandrammedirektivet, som blev udført af den tidligere regering. Det er vigtigt, at disse kommer frem i lyset nu, så det her kan blive det nødvendige faglige vendepunkt for dansk landbrug, mens Kommissionens lys er tændt på sagen," slutter han.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.