Borgeby ruller den røde løber ud for kartofler
2016-udgaven af den svenske planteavlsmesse Borgeby Fältdagar byder på en særlig tema-udstilling for kartoffelavlere.

Til 2016-udgaven af den svenske planteavlsmesse Borgeby Fältdagar kommer en ny afgrøde i fokus. Arrangørerne har nemlig valgt at satse stort på kartofler.

Planen er at oprette er særskilt temaområde på messen for den professionelle kartoffelavler. Her skal der være maskindemonstrationer, dyrkningsparceller og et tematelt med seminarer og firmaudstillinger. Også rådgivningsselskabet HIR Skånes - hovedarrangør af messen - rådgivere vil være tilstede og stå i spidsen for markvandringer og demonstrationer.

"Omsider får kartofler den opmærksomhed på Borgeby Fältdagar, som afgrøden fortjener," siger Lisa Andrae fra den svenske kartoffeldyrkerforening Potatisodlarna.

På messen vil der være demonstrationer af forskellige kartoffelmaskiner og forskellige mærker - lige fra maskiner til jordbearbejdning til optagere. Kort sagt alt hvad der skal bruges til professionel kartoffelavl. Avlerne kan også blive klogere på, om dyb jordbearbejdning givet er højere knoldudbytte, og hvilke afgrøder der passer til et sædskifte med kartofler. Hør også mere om de bedste stivelsessorter, anvendelse af sensorer og udbyttekort - og meget mere.

En ny mulighed, som HIR Skåne udbyder, er et benchmark for afgrøderne. Det giver avleren indsigt i, hvor god økonomien er for forskellig afgrøder, og hvordan det går sammenlignet med andre avlere.

Borgeby Fältdagar 2016 afvikles i dagene 29. og 30. juni på messearealet ved Lund, få kilometer nord for Malmø..

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.