Brandvarm hvede fortsætter optur på børserne

Hvedeprisen fortsætter opturen på både Matif og Chicago.

Matif-hvede december termin 2018 lukkede i går 1,4 procent højere i 214,75 euro pr. ton (160 danske kr. pr. hkg), og Chicago steg med 3 procent og fortsætter stigningen her til formiddag i den elektroniske handel, rapporterer Jyske Markets.

Årsagen til prisstigningerne er de stadig mere dystre estimater for verdens hvedeproduktion.

I Europa tales der nu om en produktion på under 135 mio. ton, langt under det seneste estimat fra USDA sidste måned på 145 mio. ton.

I Australien har estimaterne hidtil været en produktion i niveauet 18-20 mio. ton, men tørken har bidt sig fast, og snakken går nu på alt mellem 14-18 mio. ton, hvis ikke der kommer vand inden meget kort tid. Det kan eferlade en manko på 4-6 mio. ton hvede på verdensmarkedet, som skal findes andetsteds, formentlig USA.

I USA nedjusterede myndighederne i går de amerikanske vårhvedekonditioner med 4 procentpoint, og nu vurderes blot 74 procent af arealerne i god/meget god stand mod 80 procent for en måned siden.

Dertil kommer, set fra europæisk side, at euroen er svækket mod dollar, hvilket forbedrer den europæiske konkurrenceevne, og understøtter prisstigningerne på Matif yderligere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.