Briter vil udrydde virusgulsot i sukkerroer med genredigering

Efter forbuddet mod neonicotinoiderne har den britiske regering haft en stor interesse i at opnå en større viden om virusgulsot.

Et britisk finansieret studie har identificeret flere kilder til virusgulsot, og denne nye viden kan bruges i kommercielle sukkerroeafgrøder via genredigering.

Steve Morgan fra det britiske Miljø- og Fødevareministeries udvalg for GM (genmodificering) og genetiske ressourcer, fortalte for nylig på et webinar:

"Vores opgave er nu at bruge denne viden om genetisk resistens til kommercielle løsninger. Ved at gøre brug af teknikker som genredigering, kan dette allerede lade sig gøre indenfor få år.”

Det skriver det britiske medie Farmers Guardian.

Webinaret var arrangeret af det amerikanske landbrugsministerium.

Her fortalte Steve Morgan, at de gennemsnitlige britiske sukkerroeudbytter er mindre end halvdelen af udbytterne hos de største globale sukkerroeproducenter. Efter forbuddet mod neonicotinoiderne har den britiske regering derfor haft en stor interesse i at få en større viden om virusgulsot.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.