Britisk gods lægger jord til rekordstor solcellepark

Britisk gods vil lægge landbrugsjord til rekordstor solcellepark på 1.000 hektar, der kan forsyne 330.000 hjem med strøm.

Solcelleparker er i stigende grad en attraktiv investering at lægge jord til for planteavlere.

Det gælder ikke kun i Danmark, men også i fx England. På den anden side af Nordsøen har godset Blenheim Estate, Oxfordshire i Sydengland, således en rekordstor solcellepark på tegnebrættet.

Det skriver netmediet FarmingUK

Godsets marker skal efter planen lægge 1.000 hektar landbrugsjord til den hidtil mest produktive solcellepark i Storbritannien. Solcellerne vil kunne forsyne 330.000 britiske hjem med strøm.

I forbindelse med solcelleparken vil godset skabe rekreative områder med vandre- og cykelstier samt nyplantet skov.

Firmaet Photovolt Development Partners (PVDP) skal opføre solcelleparken. Firmaet er leverandører til flere lignende projekter i både Europa og Japan. Når solcelleparken er udtjent, vil Blenheim Estate rydde arealerne og bruge jorden til agerbrug igen. 

Dominic Hare, adm. direktør for Blenheim Estate, fortæller, at man er stolte af at kunne bidrage til Storbritanniens energiproduktion på en klima- og miljøvenlig måde.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.