Britisk storlandbrug vil producere planteprotein af kål

Kålproducenten Naylor Farms planlægger at bygge et anlæg til at fremstille planteprotein fra kål, som skal erstatte soja og ærteprotein.

Et britisk storlandbrug, Naylor Farms i Lincolnshire, der er storproducent af kål, planlægger at bygge et anlæg til at producere plantebaseret protein af kål. 

Kålproteinet forventes prismæssigt at kunne konkurrere med både soja og ærteprotein.

Det nye forretningsben hedder Naylor Nutrition, og ejeren forventer at bruge 20 mio. pund (ca. 175 mio. danske kroner) på at bygge en 250 kvadratmeter stor fabrik med en patenteret teknologi til proteinekstraktion, skriver netmediet Farmers Weekly.

Fabrikken skal efter planen tilføres 2.000 ton kål om ugen og vil blive bygget tæt på kålmarkerne, så der ikke bliver fordyrende og miljømæssigt belastende transport af afgrøden.

Adm. direktør Simon Naylor forventer, at protein udvundet fra kål vil kunne konkurrere med importeret soja, som er blevet dyrere i Storbritannien efter Brexit, og også med protein fra ærter, som er en afgrøde der har det svært med de globale ændringer med hyppigere tørke og ekstrem nedbør.

For at minimere påvirkninger af miljøet vil fabrikken blive opvarmet af genvundet energi fra proteinproduktionen, og der vil blive etableret opladningsstationer for køretøjer. Desuden vil ejerne motivere medarbejderne til cykle til arbejde.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.