Canadas produktion af raps får sviende lussing
Ny prognose nedjusterer produktionen med 12 procent.

Canadas produktion af raps (canola) til kommende høst fik i går gevaldige hug i en ny prognose fra det statslige Agriculture and Agri-Food Canada.

Sidste måned lød prognosen på 21,7 mio. ton, mens tallet i går blev nedjusteret med næsten 12 procent til 19,15 mio. ton, oplyser Jyske Markets.

Årsagen til nedjusteringen er tørre forhold på tværs af det vestlige Canada. Store områder af delstaterne Manitoba, Alberta og Saskatchewan har således modtaget mindre end 40 procent af den gennemsnitlige nedbør siden 1. april, rapporterer Jyske Markets med landbrugsministeriet som kilde.

Canola sås typisk i april, og på grund af tørre forhold i foråret er arealet faldet med syv procent til 21,4 mio. acres.

Jyske Markets ser med den nedjusterede canola-produktion i Canada, men trods bedre vejrprognoser den næste tid, positivt på rapsprisens udvikling.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.