Centralbank til årets første rentemøde i dag: Holder renten sig i ro?
I eftermiddag skal centralbanken i Europa (ECB) igen på podiet for første gang i det nye år.

Af Jens Schjerning, analytiker, Agrocura

Vi forventer, at banken holder styringsrenten på 0,0 procent og indlånsrenten på minus 0,4 procent uændret, herunder at de ikke foretager yderligere på pengepolitikken.

ECB har på sidste møde i år 2016 forlænget deres opkøbsgrogram til ultimo 2017. Det er den bedste garanti du kan få på, at de variable renter, som vi er finansieret med i landbruget, ikke stiger.

ECBs startede deres seddelpresser i marts 2015 med opkøb af obligationer for 80 mia. euro pr. måned.

Her i marts 2017 sænkes beløbet til 60 mia. euro og det løber uændret frem mod nytår, såfremt banken ikke laver ændringer.

En af ECBs udfordringer er, at der ikke længere er tilstrækkelig med første klasses statsobligationer til opkøb. Derfor slækkes der på kvaliteten.

Vi må håbe på, at ECB ikke igen skal købe yderligere obligationer eller forlænge deres program, da det vil forringe deres portefølje af værdipapirer, eller at banken eventuelt er nødsaget til at købe aktier.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.