Chefanalytiker: Knaldgod pris på en type gødning - i morgen er for sent
Især et firma holder fortsat en lav N-pris på flydende gødning.

Prisen på flydende gødninger hos især et firma er lige nu så fordelagtig i forhold til granuleret gødning, at man skal slå til nu, og gerne i dag.

Sådan lyder anbefalingen fra chefanalytiker John Jensen, Agromarkets.

"Vi ser et firma gå enegang og holde N-prisen lav på flydende gødning, Det er en mulighed, man klart skal overveje, hvis man ikke har købt på nuværende tidspunkt," siger John Jensen, og fortsætter:

"Nå prisforskellen er så stor som nu, kan det gå lynhurtig med at prisen sættes op.

Hvis man vil købe til den fordelagtige pris, skal man slå til i dag, og måske har man også i morgen," mener han, og understreger, at det tidsmæssige perspektiv er hans personlige vurdering. 

Prisbilligt flydende

De ovennævnte flydende gødninger med attraktive priser lige nu er en NS 27-3 og en NS 24-6 til henholdsvis 150 og 151 kr. pr 100 kg.

Heroverfor står at danske priser på gødning er helt i top i Danmark, fordi naturgasprisen er steget markant på grund af Kinas øgede efterspørgsel. Fx er granuleret NS 27-4 steget til 190-200 kr., og ikke meget tyder pt på en ændring, vurderer Agromarkets.

John Jensen understreger, at der naturligvis er både fordele og ulemper ved at bruge flydende gødning frem for granuleret, men pointerer også, at det er en kendsgerning, at flydende gødning over tid er den billigste gødning.

Chefanalytiker: Sådan påvirkes gødningsprisernes lige nuMark Torsdag 24. august 2017 · 11:41

"Vi ser, at markedet for flydende gødning vokser langsomt, men sikkert," siger han.

Flydende gødning: 5,28 kr. pr. kg N

Sammenligner man de to flydende gødningstyper i AgroMarkets’ prisberegner for gødning, viser den tydeligt, at det er NS 27-3, der er det bedste tilbud. Omregnet i forhold til indhold er den ca 10 danske kr. billigere pr. 100 kg end NS 24-6.

Sætter man prisen til 2,5 kr. pr kg S, viser beregneren, at N-prisen for en flydende NS 27-3 ligger på 5,28 kr. pr. kg og for NS 24-6 5,71 kr. pr kg.

Granuleret: 6,22 kr. pr. kg N

Er man ikke køber af flydende gødning, har AgroMarkets kendskab til et firma, der holder prisen lavere end markedet generelt. De tilbyder en granuleret NS 27-4 til 179 DKK.

"Det er selvfølgelig ikke på niveau med prisen ved seneste købssignal, men alligevel noget under de priser, vi ser i markedet nu generelt," siger John Jensen.

Til trods for, at prisen pt er blandt de billigste i markedet, vil der være mange penge at spare, hvis man kan bruge flydende gødning. For prisen pr. kg N for granuleret NS 27-4 er 6,22 DKK pr kg.


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.