Chefanalytiker: Rapsprisen får et varigt boost fra Canada
Lave canadiske rapsudbytter vil ændre markedet og give højere rapspriser, vurderer Troels Schmidt, chefanalytiker ved Agrocura. Dog kan det presse prisen den anden vej, hvis EU pålægges at sænke tolden.
.. Af Troels Schmidt, chefanalytiker, Agrocura Vi har tidligere været inde på det, og nu er det en realitet. Canada avler ned mod 18 mio. tons raps og Canada er ved at forvandle rapsmarkedet til det med den laveste forsyningsgrad i 20 år. Som den største eksportør af rapsfrø, er det vigtigt, hvor mange frø, der er let tilgængelige fra prærien, og med nedgraderingen i Canada er dette reduceret ganske væsentligt. Det vil bidrage til at give bedre salgspriser på både 17-høsten, men også 18...
Du har desværre ikke adgang til denne artikel, endnu…

Få adgang til Mark+ for 139 kr/md.

Tilmeld dig Mark+

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.