Chefkonsulent om nye gødningsregler: Bedre sent end slet ikke

»Der er kæmpe store økonomiske interesser på spil i landbruget,« siger chefkonsulent Leif Knudsen, Seges.

»Du kan tegne en linje, hvor det bliver værre og værre, jo senere de kommer. Det er så store økonomiske interesser, der er på spil.«
Sådan siger chefkonsulent ved Seges, Leif Knudsen, om risikoen for, at de nye, lempede gødningsregler bliver forsinket ud over den dato, 1. februar 2016, som har været forventet og håbet på i landbruget.
Ifølge Leif Knudsen haster det med at få meldt den forventede normstigning ud nu, hvor landmænd og konsulenter er midt i processen med at lave gødningsplanlægning.
»Det er forbundet med besvær at få gødningsplanerne ændret,« siger Leif Knudsen.
»Men man må selvfølgelig gå ud fra, at det er et arbejde, landmændene vil tage, i lyset af situationen,« tilføjer han.

Marts er den store måned
Dyrkningssæsonen starter 1. februar, som er den dato, landmændene må begynde at køre gødning ud - hvis ellers temperaturen giver mulighed for det.
Men det helt store gødningsforbrug i landbruget ligger i marts-april, hvor vårsæden gødes først og med det samme, det vil sige før såning, understreger Leif Knudsen.
For vinterrugen gælder, at den sidste gødning skal ud i april, mens anden vintersæd kan vente helt til maj, hvor den sidste gødning gives.
»Det vil sige: Det er stadig bedre sent end slet ikke,« siger Leif Knudsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.