Claas-kæmpe æder 27 hektar tør bakkesvingel på Lolland

Efter en travl og effektiv høst-weekend er mandskabet hos CF-Agro I/S sendt på miniferie. Men det tørre vejr kan let komme til at forkorte den.

Alt kørte som smurt, da den store Claas Lexion 780TT i weekenden slugte 27 hektar bakkesvingel på bedriften CF-Agro I/S i Christianssæde ved Maribo.

"Det gik 100 procent efter planen. Græsset løb lige ind i maskinen uden problemer", siger Anders Ege Olsen, der driver landbruget sammen med Erik von Rosen.

"Udbyttet lå på 1.700 kg råvarer, hvilket er rigtig godt - på landsplan lå det på 1.000 i gennemsnit i fjor. Vækstbetingelserne med meget vand i maj har været gode," siger han.

Høsten begyndte fredag og blev færdiggjort i weekenden. Allerede mandag er halmen blevet presset.

Efter weekendens strabadser er mandskabet nu sendt på en lille minieferie, inden høsten af rødsvingel venter - og den kan komme noget hurtigere, end først antaget.

"Hvis det tørre vejr fortsætter, kan det godt være, at vi må kalde mandskab hjem tidligere. Vi havde håbet på, at de kunne få 14 dages fri, men nu må vi se," siger han.

Høsten af rødsvingel var planlagt til omkring den 20. juli, men den kan sagtens blive rykket frem med fem-seks dage.

"Vi har intet regn fået siden i maj, så det er knastørt hernede", siger han.

Den netop indsamlede bakkesvingel er nu lagt på frølageret, hvor der ikke er behov for tørring. Frøene skal holdes kolde på lageret indtil december, inden de skal videre til DSV Frø.

Ud over rødsvingel skal det 850 hektar store landbrug ved Maribo også igennem høsten af raps, byg, hvede og sukkeroer i løbet af sommeren.

Med de indsendte billede deltager Anders Ege Olsen i konkurrencen 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

SKYD HØSTEN 2021 - SÅDAN GØR DU

Skyd Høsten Bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

  • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 700 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move bluetooth-højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner. 

Skyd Bedste Video:

Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden. 

 

Emneord Skyd høsten 2021

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.