To Claas Lexion tygger hundegræs i kapløb med regnskyer
På Westager Nørager Landbrug på Falster blev der høstet hundegræs onsdag - og det var med fast bagkant, for et regnvejr var undervejs.

Michael West Hansen har fået tre rigtig flotte billeder i kassen af høsten af 23 hektar 1. års hundegræs af sorten Amba på Westager Nørager Landbrug ved Idestrup på Falster.

"Billederne blev taget sidst på aftenen onsdag, da det kunne lade sig gøre, og før der kom regn - som så alligevel først kom torsdag," siger Michael West Hansen.

De to mejetærskere på billederne er Claas Lexion 580 og 600, her udstyret med pickup bord, mens der i bl.a. kornet køres med 30 fods skærebord.   

Michael West Hansen fortæller, at det har været et perfekt forår vejrmæssigt med tilpas sol og nedbør ca. hver 10.-14 dag til frøgræsset, som har stået på god jord. 

Hundegræsset blev skårlagt af selvkørende skårlægger og har ligget på skår i 16 dage. Det blev høstet med en vandprocent på 16 - og det er trods alt ok, mener ejeren.

Han vurderer udbyttet til 2.300-2.400 kg råvare pr. hektar, og forventer at lande på den gode side af 2.000 kg renvare - et godt udbytte over normalen, og meget tilfredstillende eftersom det er første gang han dyrker hundegræs. Frøene ligger nu på lager og skal leveres til DLF.

Udsigt til samlet frøhøst lidt over middelMark 19. juli · 11:09

Westager Nørager Landbrug omfatter 1.200 hektar planteavl med blandt andet hundegræs, strandsvingel og 210 hektar raps. En del af markerne blive nu lagt om til økologisk drift.

"Vi er ved at lægge 750 hektar om til økologisk planteavl. Jeg er nok ikke ligefrem den fødte økolog, men der er ikke penge nok i konventionel planteavl, og det er jo økologi forbrugerne vil have," siger Michael West Hansen.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

Med sine billeder deltager  Michael West Hansen i Skyd høsten bedst, hvor han har chancen for at vinde  både en høst-lagkage og en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Kunne du også tænke dig at være med? Så deltag her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg og vinterraps.
  • Mangler høst: Hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.