Coceral uddeler kindhest til europæiske udbytter i hvede, majs og rug
I ny prognose nedjusteres hvedeproduktionen med 2,7 mio. ton i forhold til seneste prognose i marts.

Coceral, den europæiske sammenslutning af grovvarehandler, nedjusterer i sin nye juni-prognose den europæiske (EU-28) kornhøst til 299,1 mio. ton mod et estimat på 302,5 mio. ton i seneste prognose fra marts.

I 2017 landede kornhøsten på 299,2 mio. ton.

Nedjusteringen i Cocerals juni-prognose går specielt ud over hvede, som sættes 2,7 mio. ton ned til 138,8 mio. ton i forhold til marts-prognosen.

Og i mindre grad majs og rug, der estimeres til at lande på henholdsvis 60,3 mio. ton og 7,1 mio. ton, hvilket er nedjusteringer på 1,5 mio. ton for majs og 0,9 mio. ton for rug.

Hvede i nedtur i Nordeuropa

For hvede er især Tyskland, Baltikum, Skandinavien, Rumænien og Bulgarien i skudlinien i juni-prognosen med en mindre høst end estimeret tidligere på året.

Sverige frygter historisk stort udbyttetab efter tørkeMark Tirsdag 12. juni 2018 · 09:12

For Polen, Frankrig og især Spanien (plus 1,4 mio. ton) er estimaterne hævet, men altså langt fra nok til at undgå en samlet nedjustering.

Minus til majs i Frankrig

I majs er estimaterne i juni-prognosen især lavere for Frankrig (minus 1 mio. ton), Rumænien og Kroatien, mens der er mindre opjusteringer for høsten i Polen og Slovakiet.

For rug ventes høsten nu at blive lavere end estimeret i marts-prognosen for især Tyskland og Polen, men også Danmark få et lille hak i tuden med en nedjustering fra 0,627 mio. ton til 0,552 mio. ton.

Også rapsestimaterne i Europa blev barberet ned med 4,1 procent til 21,1 mio. ton.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.