Dårligt vejr udskyder pløjefri sådemo i Vestjylland

Der er kommet regn i massevis den sidste uge - og arrangørerne har været nødt til at udskyde den store pløjefri sådemo ved Varde fra 29. marts til 25. april.

Onsdag i denne uge, den 29. marts, skulle den store pløjefri sådemo på sandjord løbe af stablen på Hallumgade Farming ved Varde i Vestjylland. Her skulle fem forskellige såmaskiners evne til at etablere vårbyg uden forudgående jordbearbejdning testes og vises frem for interessede. Men det bliver der ikke noget af lige nu, da det mildest talt ikke er vejr til at så. Markerne er alt for våde og slet ikke tjenlige, oplyser arrangørerne fra Sagro - der har set sig nødsaget til at udskyde sådemonstrationen.

- Vi har udsat sådemoen på grund af vejret. Marken er lige nu langt fra tjenlig til såning. Der kom 80 millimeter vand i sidste uge - og i går (mandag, red.) blev jordfugten vedligeholdt med sne og hagl. Desuden melder vejrudsigten om yderligere 10-15 millimeter nedbør natten til onsdag. Så vi har vurderet, at det ikke giver mening at gennemføre demonstrationen, fortæller Niels Holmgaard, som er planterådgiver i Sagro.

De har nu fastsat en ny dato tirsdag den 25. april fra 10-13 - hvor de håber på bedre vejr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.