Dansk kartoffelgigant får fransk medejer
DLF og Florimond Desprez har indledt et nyt partnerskab som aktionærer i Danespo A/S.

Florimond Desprez har købt 49 pct. af aktierne i Danespo af DLG og indgår dermed i et ligeværdigt partnerskab med DLF, der også ejer 49 pct. af aktierne. De resterende to pct. ejes af avlere og medarbejdere.

"Partnerskabet mellem DLF og Florimond Desprez sikrer værdiskabelse, synergier og muligheder i vores kartoffelforretning," siger Truels Damsgaard, administrerende direktør i DLF, i en pressemeddelelse.

"Både DLF og Florimond Desprez har etableret sig med stærke platforme på frømarkedet. De to kartoffelvirksomheder, Germicopa og Danespo, supplerer hinanden godt, og vi ser frem til at udvikle vores samarbejde."

Danespo er en stor spiller i Nordeuropa inden for avl, produktion og salg af spise- og læggekartofler.

Danespo eksporter til mere end 40 lande verden over og har specialiseret sig i salg af kvalitetskartofler til professionelle kartoffelavlere. Omkring 80 pct. af produktionen af læggekartofler sælges på eksportmarkederne i Nordafrika, Mellemøsten og Europa. I Danmark og

Skandinavien afsættes kartofler til konsummarkedet under varemærket Danespo Food. Danespo har datterselskaber i Tyskland, Holland og Frankrig.

Florimond Desprez købte i 2014 Germicopa, som er et førende fransk kartoffelselskab med base i Bretagne og en global markedsleder inden for kartoffelsorter med fast kød. Germicopa er stærkt engageret i forædling af kartofler samt avl, produktion og salg.

Derfor er amba’erne vilde med joint ventures Fredag 29. januar 2016 · 00:00

"Vores nye partnerskab med DLF omkring Danespo understøtter vores strategi om at vokse inden for kartoffelindustrien,” siger François Desprez, bestyrelsesformand i Florimond Desprez.

Han siger, at deres kartoffelforretning derved får den størrelse, der er nødvendig, for at de kan konkurrere med sektorens førende aktører.

”DLF og Florimond Desprez deler de samme visioner for frøindustrien. Med den entreprenørånd, der er grundfæstet i både Danespo og Germicopa ser vi et solidt grundlag for et vellykket samarbejde. Vi ser frem til at udvikle partnerskabet, der vil styrke Danespos position inden for planteforædling, avl, salg og marketing,” siger François Desprez.

Florimond Desprez er en uafhængig familieejet virksomhed grundlagt i det nordlige Frankrig i

1830. I dag har virksomheden en stærk position på verdensmarkedet for sukkerroefrø og er forædlere med af roer, korn og proteinafgrøder som lupiner, ærter og lucerne.

Virksomheden beskæftiger 938 medarbejdere i 16 lande, og deres sorter dyrkes i 65 lande. Florimond Desprez omsætter årligt for 1,7 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.