Dansk planteavler i Rusland: Jeg har prøvet at sælge maltbyg til 40 kr. pr. hkg

Jorden er perfekt til planteproduktion i sortjordsbæltet, hvor Datskii Bacon på 7.600 hektar er placeret - men med klima og udsving i tion i afregningspriserne er der langt fra garanti for en god indtjening. Læs mere om bedriften i det nye nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer lige efter påske.

»Vores farm ligger som en stor blok med 7.600 hektar. Der går cirka 17. hektar fra til eng og brak. Midt gennem blokken af de 5.900 hektar, som vi dyrker, går en asfalteret vej, hvorfra vi har markveje ud til markerne på hver side af vejen.

I midten af blokken har vi bygget kontor og lagerfaciliteter. Markerne er på 80 hektar i gennemsnit, og den største er på 220 hektar«, fortæller Bent Kjærgaard Jensen, direktør og driftsleder på Datskii Bacon, som ligger 350 kilometer syd for Moskva.

Farmen ligger i et bredt bælte med sort jord, som har et højt indhold af humus, og som er kendt for at være en af de mest naturligt frugtbare jorder i verden.

Jorden er ifølge Bent Kjærgaard Jensen perfekt til planteproduktion, og de russiske myndigheder er positive over for landbrugsproduktion, og byder udenlandske investorer velkommen.

Klimaet er udpræget fastlandsklima med kolde vintre med ned til 35 graders frost, og om sommeren kan det blive tørt og op til 35 grader.

»De sidste par år har været ganske udmærkede. Vi har avlet gode udbytter og har opnået relativt gode priser for de fleste afgrøder. Men i 2009 solgte vi maltbyg til 40 kroner pr. hkg, og i 2010 havde vi den værste tørke i mange år og avlede katastrofalt lave udbytter«, fortæller Bent Kjærgaard Jensen.

I april-udgaven af fagmagasinet MARK kan du læse mere om Datskii Bacon, som  ligger 350 kilometer syd for Moskva, og er ejet af 15 danske aktionærer. Blandt aktionærerne er Jørgen L. Tørnæs, som er bestyrelsesformand og Bent Kjærgaard Jensen, der er direktør og driftsleder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.