Dansk vinproducent er leverandør til Michelin-restaurant

Dragsholm Slot, der ligger ved Sejerøbugten i Odsherred i Nordsjælland har netop fået tildelt en stjerne i Guide Michelin. En dansk vinproducent leverer vin til restauranten.

På tre hektar på den smalle tange Sjællands Odde dyrker Ørnberg Vin omkring 10.000 flasker vin årligt. Omkring 1000 af de flasker sælger de til Dragsholm Slot, der netop har fået tildelt en stjerne i Michelinguiden. Niels Esbjerg Jensen og Anders Ørnbjerg har begge rødder i landbruget og ejer og driver Ørnbjerg Vin.

Niels Esbjerg Jensen, der er uddannet Agronom, er daglig leder af Ørnberg Vin, og tidligere blandt andet har været bæravler. Han fortæller, at det giver mange gode oplevelser at være vinbonde i Danmark.

"Det er en god oplevelse, at levere vin til en restaurant som Dragsholm og at de så får en Michelinstjerne gør det jo ikke mindre sjovt. Det er fantastisk," siger han til Landbrugsavisen.dk

Stor omsætning

Ørnbergs vine varierer i pris fra 165 kr. til den allerdyreste til 799 kr. Dragsholm Slot aftager sød dessertvin, mousserende vin og hvidvin. De ligger typisk i prislejet fra 150-300 kr. flasken.

Niels Esbjerg Jensen ved selvfølgelig alt om, at vindyrkning giver et bedre dækningsbidrag pr. hektar end så mange andre afgrøder, men billedet er ikke helt så sort-hvidt.

"Vi har en stor omsætning, men vi investerer også løbende. Og man kan ikke gå i banken og låne til at dyrke vin i Danmark," siger han.

Vin produceret i Danmark klinger ikke så prestigefyldt i mange vinkenderes ører, men det er måske på vej til at vende.

"Vi oplever at danskernes lyst til at drikke dansk vin er ved at vende. Vi oplever i hvert fald mere positivitet. Og at vi kan levere vin i en kvalitet, der er interessant for en Michelin-restaurant, siger jo alligevel noget," siger Niels Esbjerg Jensen.

Sten giver smag

Klimaet på den 5 km lange og 1 km brede tange, som udgør Sjællands Odde er rigtig godt til vindyrkning.

"Havet virker lidt som en varmeveksler, fordi sommerens varme oplagres i havet. Derfor kan vi opleve at have måske 2-3 grader højere temperaturer end andre steder i landet i en længere periode og vores høsttidspunkt er først hen i oktober. Så det tørre, lune klima giver den jævne modning, der god for druerne," siger Niels Esbjerg Jensen.

Jorden, hvor vinen dyrkes er bakker med moræneler med masser af sten.

"Sten indeholder mange mineraler så det giver en god smag til vinen," siger han.

Ørnberg Vin har store ambitioner og drømmer om at gøre Danmark til Nordens førende vindistrikt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.