Dansker i Letland: Jeg tror på Conservation Agriculture - men ikke uden lidt jordbearbejdning

Michael Abildtrup har endnu ikke besluttet sig for at tage skridtet til Conservation Agriculture fuldt ud - selvom han allerede sår en del marker direkte, og også tror på, at det er fremtidens dyrkningspraksis. Meget afhænger dog af såmaskinen - først foretrak han skiveskær, men nu er han mest til tandskær.

Af Michael Abildtrup, Sia Klagati, Letland

Jeg har planer om at bevæge driften over i Conservation Agriculture (CA). Dog ikke før jeg er sikker på, at vi kan lave en god etablering.

Der er lavet mange gode forsøg i Danmark, så der er masse af viden at opsøge. Jeg har konkluderet, at CA sagtens kan fungere, men at det kræver den rette såmaskine, det rette sædskifte og den rette jordtype og driftsledelse.

...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.