Datalogisk føjer ny klynge-funktion til Næsgaard Mark
Med klynge-funktionen er det muligt at arbejde på tværs af marker, så markerne bliver samlet henholdsvis grupperet, og strukturen dermed passer bedre til, hvordan man arbejder med markerne i praksis.

Næsgaard Mark har fået tilføjet en ny egenskab, nemlig en klynge-funktion, fortæller Datalogisk i en pressemeddelelse.

Med funktionen kan landmanden oprette virtuelle marker og arbejde med en virtuel skabt markplan.

Klyngefunktionen kan, ifølge Datalogisk, med fordel anvendes, hvis man fx har en kompleks markplan, hvor man enten lejer eller forpagter jord. Eller hvis man har mange ejendomme, marker med forskellig beliggenhed eller blot mange marker, hvor det vil spare tid at behandle dem under ét.

Med funktionen er det altså muligt at arbejde på tværs af marker, så markerne bliver samlet henholdsvis grupperet, og strukturen dermed passer bedre til, hvordan man arbejder med markerne i praksis. Med få klik kan man således få en samlet markplan = klynge, som man kan arbejde ud fra.

Konkret betyder den nye funktion fx, at en bruger kan gruppere markerne i henhold til, hvilken behandling der skal udføres i marken. Dermed bliver man fri for at kopiere den samme behandling ud for de enkelte marker. 

Det passer til hvordan man som landmand arbejder i praksis, og det er også i sig selv tidsbesparende. Landmanden kan planlægge og registrere behandling på afgrødeniveau - én arbejdsgang og nemmere registrering. 

’En kompleks markplan er at finde rigtig mange steder rundt om på bedrifterne. Det vil vi blandt andet  afhjælpe med denne nye funktion i vores management program", fortæller Birger Hartmann og fortsætter:

"Derudover er der utrolig meget syngergi og effektivitet at hente, når landmanden med få klik kan skabe sin egen virtuelle mark, som det giver mening at arbejde med, når det gælder planlægning og udførelse."

Datalogisk oplyser, at alle marker kan grupperes med et klynge-nr., uafhængig af forfrugtsmark, analysetal, afgrøde, gødningsnormer og bedrifter. Brugeren kan også udskrive arbejdssedler på de klynger, der oprettes.

Datalogisk fremhæver følgende fodele ved at bruge klynge-funktionen: Tidsbesparelse, effektive arbejdsgange, bedre overblik og mere fleksibilitet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.