Debat på @Planteavl: Direkte såede hestebønner
Hver uge bringer Mark Plus uddrag af en udvalgt debat fra Facebook-gruppen @Planteavl.

Mads West skriver følgende 

"Hej planteavlere. Jeg overvejer at prøve at dyrke hestebønner. Jeg har de sidste 5 sæsoner sået raps med en HEVA grubesåmaskine. Ville den kunne bruges til hestebønner? (57 cm rækkeafstand). I rapsen er det min erfaring, at maskinen kører bedst i ubehandlet stub. Kan man det i hestebønner? Altså bare rive dem direkte i stubben? På forhånd tak for svar".

Opslaget har fået 28 kommentarer, hvor en af dem lyder: 

Debat på @Planteavl: Sådan fikser du din egen udsædMark Mandag 30. september 2019 · 09:04

"Jeg har kendskab til en, som har sået dem direkte med majssåmaskinen og så kørt 2 gange så de (når rækkerne passede) stod på 37,5 cm, og det var lige i overkanten. Bønnerne skal klare den direkte såning, men der kommer rigtig meget lys i bunden og dermed meget ukrudt, når de modner af, når de står på stor række afstand".

Se alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Planteavl

  • 5.150 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet.
  • Find gruppen ved at søge på ordet planteavl på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om planteavl

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.