Debat på @Planteavl: Jeg søger en dybdeharve, som kan erstatte pløjning
Hver uge bringer Mark Plus uddrag af en udvalgt debat fra Facebook-gruppen @Planteavl.

Bruger Michael Gamborg Axelsen har lagt et opslag op om køb af harve.

Michael Gamborg Axelsen

"Jeg søger en harve, som skal udgøre alternativ for pløjning i afhøstede kartoffelmarker og nedvisnet kornmark. Tænker det er nødvendigt med en harve, som går i dybden. Skal bruges på skarp sandjord. Det er til mindre hobbylandbrug, så budgettet er under 100.000 kr. Tak for gode råd og erfaringer."

Det spørgsmål er der kommet 43 kommentarer til, blandt andet disse to:
"Prøv at søg efter Amazone Centauer, 20 cm tandsporsafstand, disc til at jævne. Arbejdsdybte fra 4-35 cm, eller en Väderstad Topdown, den er næsten identisk mht funktion."

"Fx Dalbo Trimax eller Horsch og Väderstad er omkring 25-35 cm. Dalbo Dingo og nogle Lemken-modeller har en tandafstand på 40-50 cm, og det er lige i overkanten. Hvad spidser angår, skal du bare bruge en helt smal. 40-50 mm gør det rigtig fint på JB1." 

Se alle kommentarerne til opslaget her

 

 

Faktaboks

Facebook-gruppen @Planteavl

  • 4.082 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet.
  • Find gruppen ved at søge på ordet planteavl på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om planteavl

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.