Debat på @Planteavl: Kan jeg høste raps direkte med en gammel New Holland?

Hver uge bringer Mark Plus uddrag af en udvalgt debat fra Facebook-gruppen @Planteavl.

Brugeren Karsten Klaaby har delt et opslag om direkte høst af raps.

Karsten Kaalby skriver:

"Kan man høste raps direkte - altså uden skårlægning - med en gammel New Holland Clayson 1540 uden sideknive?

Det opslag er der kommet 12 kommentarer til, bl.a. dette fra Henrik:

"Hvor der er vilje er der vej, men det bliver et kompromis. Hvor du skal skille dem ad, vil du spilde, og står de godt, vil du spilde meget, og måske få svært ved at skille dem ad. Du vil altså have en del spild, og da du formentlig kører med 12 fod, vil det blive til en del spild. Vil anbefale dig en sidekniv i højre side. De fåes til 5 til 7 tusinde.

En anden ting er de korte skæreborde, som de gamle gule kører med, gør at det nogle gange kan være lidt svært at få rapsen til at vælte i skærebordet, så sneglen kan få fat i dem. Det er lidt forskelligt fra år til år.

Bortset fra det, er det ren win-win, sparet udgift til skårlægning og spild ved det, og mere olie og bedre udbytte, fordi rapsen gror længere tid"

Se alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Planteavl

  • 6.394 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet.
  • Find gruppen ved at søge på ordet planteavl på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om planteavl

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.