Den hvide jul bliver erstattet af gråvejr og kuling
Det blæser op til julebal i Danmark, hvor ustadigt vejr med regn og kuling venter.

Julen nærmer sig, og det betyder, at danskere spørger sig selv og hinanden: Får vi mon hvid jul i år?
Og svaret fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) lyder: Nej, det gør vi næppe.

"Det er i store træk en grå uge, vi går i møde. Der er ikke meget udsigt til hvid jul. Det bliver i stedet en grå jul med regn og blæst. Det bliver næsten efterårsagtigt," siger Janne Hansen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Ugen begynder nemlig med skyet og diset vejr, og der kan komme finregn enkelte steder. Så det er med at huske paraplyen, hvis man skal ud og købe juletræ.

Onsdag vil vinden blive frisk i løbet af dagen, og det er muligt, at solen vil kigge frem enkelte steder.

"Der er størst mulighed for sol på Bornholm onsdag. Ellers er der gråt og diset, især her mandag og tirsdag. Men onsdag kommer der så et par fronter og passerer os, så der bliver en lille mulighed for sol," siger Janne Hansen.

Temperaturen i julen kommer til at ligge på omkring fem grader de fleste dage. I juledagene kan der måske blive lidt varmere, så selv om der visse steder i landet kan ligge et tyndt lag sne, så bliver det næppe liggende til juleaften.
Men på trods af at sneflokkene ikke kommer vrimlende, så mener den vagthavende meteorolog alligevel, at det bliver en vejrmæssigt interessant jul.

"Vejrmæssigt ligner det ikke, at det bliver en hvid jul. Til gengæld er det interessant, at det bliver en ret blæsende jul flere steder. I Færøerne kan de måske få storm juleaften, og her i Danmark kan der måske komme en god kuling," siger Janne Hansen.

En hvid jul defineres normalt sådan, at mere end 90 procent af Danmark er dækket af mindst en halv centimeter sne 24. december om eftermiddagen.

Det er kun sket ni gange siden 1900. Senest var i 2010.

/ritzau/

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.