Derfor er der mange muldvarpeskud
Der er måske mange, der ikke synes, at muldvarpeskud i haven er en fryd for øjet. Men står det til naturvejleder Trine Sørensen, så skal du faktisk ikke bekæmpe det underjordiske dyr.

Den våde vinter har givet mange oversvømmede kældre rundt i landet, og vi mennesker er ikke de eneste, der har været plaget af regnen ovenfra. Det skriver DR Syd.

Muldvarpene under os har nemlig været nødt til at bygge nye gange, da mange af deres gamle er blevet oversvømmet.

"Der har været masser af vand på markerne og i vores haver. Det løber ned i muldvarpenes gange, så de har haft travlt med at grave nye hele vinteren. Derfor ser vi en masse muldvarpeskud på vores græsplæner," fortæller naturvejleder Trine Sørensen fra Skovlyst Naturskole.

Masser af regn giver enorme muldvarpeskudMark Tirsdag 20. januar 2015 · 08:38

Hun tilføjer, at rygterne om, at muldvarpene spiser rødderne på ens planter i haven er stærkt overdrevne. Det er nemlig de vegetariske mosegrise der gør det, og altså ikke muldvarpene.

"Det er faktisk godt at have muldvarpe, for man får en sund jord. De er kødædere, så om sommeren kommer de op og spiser de insekter, som irriterer os," siger Trine Sørensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.