Det er genialt det der: Kul i frømarken viser landmandens dna

Ugen På Spidsen: Landmænd har en sjælden evne til at få ting til at ske - også når det gælder udfordringer, som der ellers ikke umiddelbart findes en løsning på, mener denne uges klummeskribent på Mark Plus.

Hvad gør man, hvis man vil dyrke en spændende afgrøde med et godt indtjeningspotentiale, men man står til et stort udbyttetab, fordi der ikke er godkendt kemi, der kan holde afgrøden ren for ukrudt og skadegørere?

Man gør som mange landmænd: Tænker kreativt og finder en løsning.

Det er der mange gode eksempler på.

Aktivt kul er blot ét.

Flere landmænd har i de seneste år eksperimenteret med at udsprøjte et tyndt lag aktivt kul ud over striben af nyudlagt hvidkløver og engrapgræs.

Det tynde lag aktivt kul tillader nemlig, at der umiddelbart efter etableringen kan sprøjtes med DFF, uden at det går ud over udlægget.

Ganske enkelt fordi det tynde lag af aktivt kul forhindrer den del af DFF, som har jordvirkning, i at gøre skade på udlægget.

Det er enkelt, det er genialt, og det er et godt eksempel på den kreativitet, der opstår når landmænd skal have teori og praksis til at spille sammen i marken.

Lars Kelstrup er journalist og markfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Mark Plus, "Ugen på spidsen", sætter Merete Hattesen og Lars Kelstrup, journalister og markfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark Plus, planteavlsugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.