Det er nu, rapsen skal have den vigtigste sprøjtning

Svampesprøjtning i raps er fortsat at betragte som en forsikringssprøjtning.

Hold nøje øje med, hvor langt rapsen er i vækststadiet her først i maj. Det er nemlig meget vigtigt at få lagt en svampesprøjtning i rapsens stadie 65. Det er en af de allervigtigste sprøjtninger på dette tidspunkt, - man kan virkelig hente meget. Prioritet nr. 1«, siger Christian Søndergaard Christensen fra LandboNord.

"I stadie 65 har rapsen et gult skær, og 65 pct. af knopperne er åbne på hovedskuddet. På det tidspunkt anbefaler vi, at alle sprøjter, også selvom rapsen måske står lidt dårligt. For har man ladet den overleve efter vinteren, skal den også passes, hvis den skal give noget".

Sprøjtningen går især på knoldbægersvamp. Lys bladplet sprøjtes der typisk for tidligere.

"Selvom man måske har sprøjtet mod lys bladplet midt/sidst i april, skal man alligevel ud igen i stadie 65. For svampesprøjtninger holder kort tid på dette tidspunkt, hvor rapsen har så voldsom en vækst", siger han.

Han anbefaler bestemt ikke at iblande skadedyrsmidler, med mindre de konstateres i marken og overskrider skadetærsklen.

"Her tænker jeg især på skulpesnudebiller, hvor skadetærsklen er 1-2 pr. plante i blomstring. Man kan ikke sprøjte præventivt i raps, - skadedyrsmidler holder kun i tre dage".

Læs mere i Magasinet Mark, der udkommer 7. maj.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.