Det ustadige vejr sætter en kæp i høsthjulet
Årets høst kom ikke susende fra start, og vejret tillader endnu ikke, at landmændene kan have flere gode høstdage i træk.

Der er ikke mange uhøstede vinterbygmarker tilbage i landet, men ustadigt vejr og sporadiske byger har trukket høsten i langdrag.

Fyn og det østlige Danmark melder om en stort set færdighøstet vinterbyg, mens det vestlige og nordlige Jylland stadig har flere uhøstede marker tilbage.

En stor andel af landets planteavlskonsulenter mener, at vinterbyggen har overrasket til den positive side, da kernestørrelsen har kompenseret for det ellers lidt tynde udseende på markerne.

vinterbyg

Lave forventninger til raps

Høsten af vinterraps er endnu ved sin spæde begyndelse. Sidste år var der høstet 27 pct. raps i uge 31. I år drejer det sig kun om to pct. i selvsamme uge.

Finn Olsen fra Sønderjysk Landboforening melder om skuffende rapsmarker med spinkle planter, korte skulper og usædvanligt mange kamille. Hos Velas forventer planteavlskonsulent Daniel Damhus, stor variation i rapsudbytterne - og at nogle marker bliver en katastrofe. Årsag: Etablering, gødningsstrategi i efteråret samt timing af ukrudtbekæmpelsen.

Afdelingsleder fra VKST, Christian Iuel, melder om mange uens modnede rapsmarker på Sjælland. Derfor har nogle landmænd, ifølge Christian Iuel, valgt enten at skårlægge eller nedvisne deres rapsmarker.

Vinterraps

 

Faktaboks

Høstoverblik

  • Vinterbyghøsten ser ud til at ende over middel udbyttemæssigt.
  • Langsom opstart på høst af vinterraps, hvor udbytternes niveauet stadig er usikkert.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.