Deutz Fahr-mejetærsker får lov at vise sit værd

Der blev kørt demo tur med en Deutz Fahr 7206TS i den svenske vinterbyg - og der bliver selvfølgelig også holdt øje med den danske høst

Der bliver høstet vinterbyg i Sverige, syd for Horby i Skåne, i et område der kaldes Köninge. 

Billederne er taget af Emil Lundström. 

Han arbejdede tidligere som driftchef på et større planteavl i Sydsverige, hvor hans nærmest chef var fra Danmark. Derfor læser han i dag stadig Landbrugsavisen, for at holde sig opdateret på landbruget her. 

Nu arbejder han som sælger hos maskinhandleren Söderberg & Haak Ystad/Hörby. 

De har agenturen over Deutz Fahr i Sverige og sælger derudover Amazone, Krone, Gian, Dal-Bo og A/P gyllevogne. 

Emil Lundström var med ude i vinterbyghøsten hos Mats og Jill Svensson, der ejer bedriften JIMA Lantbruks AB. 

Det skyldes, at de havde fået lov til at demokøre en Deutz Fahr 7206TS med et 25 fod Geringhoff Variostar bord. De kører normalt med en Claas Dominator, men er lige nu i gang med at teste forskellige mejetærskere. 

"Ifølge Mats, der kørte maskinen, kunne han godt lide den. Han mente, at den var enkel, robust og at det blev en ren og fin afgrøde i tanken," forklarer Emil Lundström. 

JIMA Landbruks AB er en god kunde hos maskinhandleren, hvorfor Emil Lundström kender de to ejere godt. 

"De stiller op for os og os for dem," forklarer han. 

Vinterbyghøsten i Sverige gav et udbytte på ca. 9 ton pr. hektar med en vandprocent på mellem 18 og 20%. Det skal anvendes som foder til en malkekvægsbesætning. 

"Høsten står lige nu mere eller mindre stille grundet ustadigt vejr. Dog har vi høstet vinterbyggen én uge tidligere end sidste år," fortæller Emil Lundström. 

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

Han forklarer yderligere, at de fleste er klar med frøgræsserne i Sverige. Derudover har en del skårlagt raps, og han gætter på, at de begynder at høste denne i slutningen af ugen. 

"Men det er tørt én dag, og så begynder det at regne igen. Så vi må se. Vi håber på bedre vejr!" afslutter han. 

Med de indsendte billeder deltager Emil Lundström i dette års Skyd høsten bedst. Vil du også deltage? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg og vinterraps.
  • Mangler høst: Hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.