DF: Overrasket over barsk kritik af VKO-udspil

Dansk Folkepartis fødevareordfører René Christensen afviser, at blå bloks landbrugsudspil vil skade miljøet. Målinger vil tage højde for miljøet.

Regeringspartiernes hårde kritik af VKO’s udspil til et opgør med de danske gødnings- og miljøregler på landbrugsområdet kommer bag på René Christensen, fødevareordfører for Dansk Folkeparti.

Han er især overrasket over den hårde tone fra fødevareminister Dan Jørgensen (S) og tidligere miljøminister for SF Ida Auken, som p.t. er radikal fødevareordfører.

»En katastrofe for miljøet,« lyder Dan Jørgensens karakteristik, mens Ida Auken mener, at udspillet er »blottet for visioner«, at forslagene er gratis, fordi EU ikke vil tillade, at de 16 forslag bliver gennemført, og at vandmiljøet vil tage skade.

»Det kommer bag på mig, at man i den grad prøver at skyde udspillet ned med henvisning til miljø-dagsordenen,« siger René Christensen, som mener, at kritikerne er galt på den.

Følges op af målinger

»Man skal jo lægge mærke til, at i vores udspil skal ændringerne af kvælstofreglerne følges op af omfattende målinger, som kan sikre, der der sættes ind med miljøtiltag de steder, hvor der er behov for det,« siger René Christensen.

Han henviser samtidig til, at det videnskabelige belæg for at sige, at miljøet kan tåle, at landmændene gøder mere, er på plads.

»Vi skal selvfølgelig have en faglig debat. Men Aarhus Universitet har set på, hvor langt, vi er kommet. Vi er langt over det mål, vi havde sat for 2015 med en reduktion på 9.000 ton - vi ligger 6.000 ton over målet,« siger René Christensen.

I alles interessse

»Så det, at vi skruer en lille smule op for kvælstoffet over en tre-årig periode, det kommer på ingen måde til at skade miljøet. Til gengæld vil det gavne landbruget og samfundet ganske gevaldigt. Den dagsorden må være i alles interese,« siger René Christensen, fødevareordfører for Dansk Folkeparti og medunderskriver på beslutningsforslaget fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Emneord landbrugspakke

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.