DF-politiker: Kvælstof-debat løber let af sporet

Valgkamp: Fødevareordfører René Christensen (DF) frygter, at kvælstof-debatten ender som en debat om at være for eller imod miljø og natur.

Det bærende politiske landbrugs-tema i valgkampen bliver diskussionen om de danske gødningsregler. Men det er et tema, der hurtigt kan blive for forenklet, mener René Christensen, fødevareordfører for Dansk Folkeparti.

Ikke imod miljø og natur

»Jeg er ikke i tvivl om, at det vil være den debat, der kommer til at fylde mest i valgkampen. Men desværre har diskussionen »for eller imod mere kvælstof« det med at ende som en debat om »for eller imod miljø og natur«, siger René Christensen.

»Ærgerligt«

»Det er meget ærgerligt, for der er slet ikke det, det handler om. Selvfølgelig skal landbruget producere i samklang med natur og miljø, - der er jo ingen landmænd, der har noget ønske om at spolere miljøet,« siger René Christensen.

Vækst og beskæftigelse

Står det til René Christensen bliver det derfor et andet tema, der skal dominere den politiske debat om landbruget.

»Det bærende tema burde være landbrugets rolle i forhold til vækst og beskæftigelse i Danmark. Den diskussion handler også om rammevilkår. Vi er et landbrugsland, men det er der desværre mange, der har glemt. Men den dagsorden skal man kæmpe for,« siger René Christensen.

 

LÆS INTERVIEWS MED FØDEVAREORDFØRERE

Landbrugsavisen.dk har interviewet alle ordførere og stillet kritiske spørgsmål til deres landbrugspolitik. Bliv klogere på deres holdninger i vores interviews.

Mette Bock: Vi vil bide VKO i haserne efter valget

Venstre: Valget er afgørende for »det landbrug, vi kender«

DF-politiker: Kvælstof-debat løber let af sporet

Konservativ: Undergødskning koster regnskov i Sydamerika

Kristendemokrater vil bevare selvejet med loft over landbrugsstørrelser

Radikale: Ingen grund til at lempe gødningsregler

S-politiker: Landbruget har malet sig op i et hjørne i miljødebatten

Alternativet: Landbruget skal være 100 pct. økologisk om 25 år

SF: Landmænd skal dele gevinsten ved mere gødskning

Enhedslisten: Drænvandsmålinger kan ikke bruges til noget

PARTIERNES LANDBRUGSPOLITIK: 

LandbrugsAvisen har bedt alle partierne svare på tre centrale spørgsmål om landbrugets fremtid. Se deres svar her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.