DLF brokker sig over randzoner

Danske landmænd har dårlige vilkår end i nabolandene, lyder det fra formand.

De tusindvis af danske planteavlere, der ejer DLF AmbA er egentlig samlet til generalforsamling på Hotel Nyborg Strand for at glæde sig over et regnskabsår med rekord-omsætning. Men ifølge formanden, Christian Høegh-Andersen, kommer der til stadighed mere malurt i planteavlernes bæger. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

»Randzonesagen er et godt udtryk for den arrogance, som det danske folketing i ly af almenvellet byder os. De tilsidesætter fuldstændig opretholdelsen af borgernes retssikkerhed og den private ejendomsrets ukrænkelighed,« siger han.

»Uanset at randzone-arealet er halveret, så er det stadig tyveri ved højlys dag,« konstaterer Christian Høegh-Andersen.

Han er formand for de 3500 danske landmænd, der ejer DLF AmbA. Et selskab, der blev stiftet i 1988 og siden er vokset fra at være et regionalt selskab til en verdensomspændende koncern.

Kerneforretningen af forædling frø, især græsfrø med forskellige egenskaber. Nogle græssorter kan klare tørke, andre kan klare nedbør, en tredje giver højere mælkeudbytte fra de græssende køer.

»Men vi kan se, at landbrugets vilkår i Danmark bliver stadigt ringere end hos kollegerne i vores nabolande. Oveni er vi så heldige at have ministre, der blandt andet synes, det er vigtigere for os danskere at få en ny nationalret frem for at sikre at råvarerne forbliver danskproducerede,« harcelerer Christian Høegh-Andersen.

 

Emneord randzoner

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.