DLF: Europæiske lagre af græsfrø er faldende - godt for priserne
For de fleste græsfrøarter er der lige nu en fornuftig balance mellem udbud og efterspørgsel, lyder meldingen fra DLF.

Lagerbeholdningen af græsfrø er faldende i Europa, og det er den rigtige retning for både priser og for forsyningsbalancen i forhold til oversøisk konkurrence med en udsigt til en - måske - faldende dollars.

Sådan lyder en aktuel status for græsfrømarkedet fra DLFs salgs- og marketingsdirektør, Søren Halbye i det det nye nummer af DLF-avlermagasinet Tidsskrift for Frøavl.

De faldende lagre skyldes ikke mindst den knap så gode frøhøst 2016 i Danmark og Nordeuropa. Samtidig er efterspørgslen stabil i EU-landene med ca 200.000 ton årligt.

Alarmklokkerne ringer dog så småt, for på grund af  et prisforhold græsfrø-korn, der er stort i frøets favør, har flere aktører i EU nu øget græsfrøproduktionen.

DLF forventer pæn afregningspris på årets høstMark Fredag 9. december 2016 · 00:00

Status for arter

For den største art, alm. rajgræs, er der efter flere år med rigelig forsyning i Europa nu bedre balance i markedet på grund af lav høst i Nordeuropa i 2016 og stigende afsætning. En usikker faktor for prisniveauet er en stigende produktion i Polen.

For den andens store art, rødsvingel, er der fortsat god balance mellem udbud og efterspørgsel. Her stagnerer hektarudbytterne imidlertid, og det skal der fokus på, skriver DLF-direktøren i sin gennemgang.

For hundegræs, strandsvingel, hvidkløver og italiensk rajgræs er markederne generelt i fornuftig balance, mens kombinationen dårlig høst og god efterspørgsel har skabt ubalance i markedet for engrapsgræs.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.