DLG: Slut med at sprøjte maltbyg med glyphosat før høst
DLG kræver allerede fra kommende høst, at maltbyg ikke sprøjtes med glyphosat-holdige ukrudtsmidler før høst. Det sker for fortsat at kunne afsætte dansk maltbyg som et højkvalitetsprodukt, hedder det fra grovvareselskabet.

DLG kræver fra den kommende høst, at korn, der afregnes som maltbyg, skal være frit for glyphosatholdige ukrudtsmidler.

Det sker for at følge markedskravene fra de malterier og bryggerier, der aftager dansk maltbyg til produktion af bl.a. øl og whisky, og som ikke vil acceptere rester af glyphosat i råvarerne, oplyser DLG.

Ifølge DLG giver afsætningen af maltbyg årligt landbruget en indtægt på et trecifret millionbeløb om året, og DLG aftager ca. halvdelen af hele den indleverede danske høst.

”Det danske klima passer godt til maltbyg, og dansk maltbyg forbindes med kvalitet i verdensklasse. Maltbygindustrien accepterer ikke glyphosatrester i sine råvarer, og vi kan og skal naturligvis leve op til det krav. Derfor vil vi i den kommende høst følge kornbranchens anbefaling om, at maltbyg dyrkes uden brug af glyphosat før høst,” siger Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG.

DLG indfører systematisk screening af maltbyg

DLG anbefalede allerede sidste år, at producenter af maltbyg ikke bruger glyphosatholdige midler før høst, og anbefalingen bliver altså nu til et krav.

DLG vil i den kommende høst systematisk screene den indleverede maltbyg for glyphosat.

”Vi ved, at avlerne vil leve op til forbrugernes krav, så dansk maltbyg kan sikre sin position på verdensmarkedet. Derfor er det også afgørende, at avlerne af maltbyg følger kravet om at undlade brugen af glyphosat før høst. Dermed sikrer vi landmændene den ekstraindtægt, der kommer af at levere gode, sunde råvarer til markedet,” siger Mogens Frederiksen, DLG.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.